Piano- en Orgellessen

Reeds meer dan 35 jaar geef ik piano- en orgellessen aan leerlingen van alle leeftijden. Voor kinderen volg ik in principe een gestructureerde methode uit passende leerboekjes, eventueel aangevuld met extra oefeningen en/of andere muziekstukjes. De laatste tijd verstuur ik extra muziek vaak digitaal naar de leerling.

Het is belangrijk dat de leerling plezier heeft in het musiceren. Oefenen is altijd een balans tussen in- en ontspanning. Geen leerproces zonder inspanning en ook geen leerproces zonder vallen en opstaan.

In principe volg ik een ‘klassieke’ lijn waarbij de leerling op eigen verzoek ook ‘lichte’ muziek mag spelen. Der termen ‘klassiek’ en ‘licht’ zijn niet altijd even duidelijk. Orgelleerlingen volgen bijna altijd de ‘klassieke’ lijn. Veel jongeren vinden het leuk om muziek te spelen die bij hun leeftijd en sociale doelgroep past. Ik geef ook gevorderde leerlingen les die zelf moeite doen om passende muziek van internet te downloaden.

Ieder jaar is er een afsluitingsconcert. Pianoleerlingen spelen dan op een grote vleugel en orgelleerlingen spelen op een echt kerkorgel. Dit concert is altijd het hoogtepunt van het jaar waarbij ouders, grootouders, familieleden en kennissen worden uitgenodigd.

De lessen zijn bij mij thuis in een speciale ruimte waarin een vleugel en een groot orgel staan of bij de leerling thuis.

Het basistarief voor een leerling beneden de 18 jaar is anno 2015 € 15,- voor 30 minuten. Het basistarief boven de 18 jaar is € 17,- voor 30 minuten. Daar komt een reiskostenvergoeding bij van € 1,50 voor leerlingen buiten Ede. Lessen van 45 minuten of een uur zijn ook mogelijk.

Voor vragen kunt u bellen:

0318-637406   of   0647553953

Teun van de Steeg

Contact opnemen »